Matrecept

Bakrecept

Julsidor

Övrigt

 


Vill du att ditt företag ska synas här, kontakta oss.


 

 

Friterad mat

Friterad banan
Friterade vårrullar
Friterade lökringar
Friterad kyckling
Friterade bläckfiskringar
Friterad scampi
Friterade rödbetor
Friterad camembert
Frasig frityrsmet 1
Frasig frityrsmet 2
Frasig frityrsmet 3
Frasig frityrsmet 4
Frasig frityrsmet 5


 


 

Friterad banan

2-3 bananer
2 dl vetemjöl
2 dl kallt vatten
1 msk bakpulver

Blanda ihop mjöl, vatten och bakpulver till en jämn smet. Skala bananen och skär den tvärs över långsidan. Doppa bananhalvan i frityrsmeten och fritera i 170 - 180 grader i ca 2-3 minuter. Serveras med vaniljglass och sirap.

Upp

Friterade vårrullar

Gör en fyllning bestående av lika delar kokta glasnudlar, finstrimlad fräst vitkål, champinjoner, grönsaker och nötfärs. Lägg 5 msk fyllning på nedre halvan av ett blad med filodeg. Pensla kanterna med lite ägg och rulla ihop och se till att kanterna är inrullade så att rullen inte läcker. Fritera vårrullen i ca 4-5 minuter i 180 graders värme. Servera med soja.

Upp

Friterade lökringar

Skala gul lök och skär i ½ centimeters ringar. Vänd lökringen i vetemjöl med lite salt i. Vänd löken i uppvispat ägg och sedan i ströbröd. Fritera i 180 grader tills lökringarna fått fin gyllengul färg.

Upp

Friterad kyckling

4 port

4 kycklingfiléer
1 ägg
½ tsk salt
1 dl vatten
2 dl vetemjöl
2 msk matolja
2 msk bakpulver

Blanda ihop ägg, salt, mjöl, vatten, olja och bakpulver till en tjock smidig smet. Skär kycklingen i lagom stora munsbitar. Doppa kycklingen i smeten så den blir täckt runt om. Fritera på 170 grader tills frityrskorpan blir gyllenbrun. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.

Upp

Friterade bläckfiskringar

 

Gör ren bläckfiskringarna (tentacklerna) i kallt vatten och skär den i ½ centimeters ringar. Vänd bläckfisken i vetemjöl med lite salt i. Vänd fisken i uppvispat ägg och sedan i ströbröd. Fritera i 180 grader tills bläckfisken fått fin gyllengul färg och är genomfriterad.

Friterade scampi

2 dl vetemjöl
2 dl kallt vatten
1 msk bakpulver

Blanda ihop mjöl, vatten och bakpulver till en jämn smet Doppa dom skalade scampistjärtarna i frityrsmeten och fritera i 170 - 180 grader i ca 3-4 minuter.

Upp

Friterade rödbetor

Skala rödbetorna och skär dom i bitar eller klyftor. Förkoka rödbetorna i vatten i ca 5-7 minuter. Torka av betorna med papper så dom är helt torra. Fritera i 170-180 graders värme i ca 3 minuter. Serveras som garnityr eller som förrätt tillsammans med parmaskinka, smulad getost och några droppar med flytande honung.

Upp

Friterad Camembert

Panera en bit Camembert i mjöl sen i uppvispat ägg och till sist ströbröd. Gör detta två gånger för bästa resultat. Fritera osten i 170-180 graders värme i några minuter tills paneringen fått en fin krispig yta. Serveras tillsammans med hjortronsylt och friterad persilja.

Upp

Frasig frityrsmet 1

1 ägg
½ tsk salt
1 dl vatten
2 dl vetemjöl
2 msk matolja
2 msk bakpulver

Blanda ihop ägg, salt, mjöl, vatten, olja och bakpulver till en tjock smidig smet. Denna frityrsmet kan användas till fritering av kött, fisk skaldjur, grönsaker och frukt.

Upp

Frasig frityrsmet 2

1 ägg
1 dl kolsyrat vatten
1 dl vetemjöl
Salt efter smak
Peppar efter smak

Knäck ägget i en skål och lyft upp äggulan. Vispa upp äggvitan så den blir hård. Blanda i äggulan. Häll i vattnet medan du vispar med en visp. Häll i mjölet under vispning och vispa så det inte är några klumpar kvar. Denna smet är bra för fisk, fågel och grönsaker.

Upp

Frasig frityrsmet 3

1 dl ljust öl
½ dl matolja
½ dl ljummet vatten
1 tsk salt
2 dl vetemjöl

Blanda ihop öl, olja, vatten, salt och mjöl till en tjock smidig smet. Denna frityrsmet kan användas till fritering av kött, fisk skaldjur och grönsaker. Vill du ha denna frityrsmet till frukt kan du tillsätta 1 msk socker i smeten.

Upp

Frasig frityrsmet 4

2 dl vetemjöl
2 dl kallt vatten
1 msk bakpulver
½ tsk salt

Blanda ihop mjöl, vatten, bakpulver och salt till en tjock smidig smet. Denna frityrsmet lämpar sig bra till kött, fisk, skaldjur och grönsaker.

Upp

Frasig frityrsmet 5

2 dl vetemjöl
2 dl kallt vatten
1 msk bakpulver

Blanda ihop mjöl, vatten och bakpulver till en tjock smidig smet. Denna frityrsmet lämpar sig bra till kött, fisk, skaldjur och grönsaker.

Upp