Matrecept

Bakrecept

Julsidor

Övrigt

 


Vill du att ditt företag ska synas här, kontakta oss.


 

 

Gör din egen glass i glassmaskin

Rekommenderad glassblandning i din glassmaskin bör vara 600 gr.


Jordgubbsglass
Vaniljglass
Mandellikörglass
Gräddglass med choklad
Gräddglass
Äppel och kanelglass
Bananglass
Gogoglass
Punschglass
Kokosglass
Citronglass
Cointreauglass
Glass med mintchoklad
Glass med hasselnötter
Konjaksglass
Mangoglass
Romglass

 


 

Jordgubbsglass

250 gr färska jordgubbar
1½ dl strösocker
1 msk citronsaft
2 dl vispgrädde
1 dl standardmjölk

Tvätta av och gör rent jordgubbarna. Ta bort skaften. Mosa jordgubbarna och kör i en mixer tillsammans med sockret, citronsaften, grädden och mjölken tills det blir slätt. Sätt ihop din glassmaskin enligt beskrivningen. Kontrollera att omröraren roterar när du sätter igång glassmaskinen. Häll i glassblandningen medan omröraren är igång, annars fryser glassen fast i botten. Glassen kan se lite klumpig ut i början men det är ingen fara, den går ihop senare. Glassen är klar efter ca  25-40 minuter eller när glassen är fast och omröraren inte längre roterar. Skeda upp glassen försiktigt utan att repa kylblocket.

Upp

Vaniljglass

2 ägg
1 1/4 dl socker
2-2½ dl standardmjölk
1 vaniljstång
2 dl vispgrädde

Dela vaniljstången på längden och dra ur fröna med en sked. Lägg i stången och fröna i mjölken och sjud blandningen ett par minuter. Vispa upp ägg och socker pösigt och tillsätt den varma mjölken under omrörning mjölken. Sjud glassblandningen under omrörning tills den börjar tjockna. Låt glassblandningen bli rumstempererad och ta ut vaniljstången. Rör i vispgrädden. Sätt ihop din glassmaskin enligt beskrivningen. Kontrollera att omröraren roterar när du sätter igång glassmaskinen. Häll i glassblandningen medan omröraren är igång, annars fryser glassen fast i botten. Glassen kan se lite klumpig ut i början men det är ingen fara, den går ihop senare. Kör glassblandningen i ca 25-40 minuter eller tills glassen är fast och omröraren inte längre roterar. Skeda upp glassen försiktigt utan att repa kylblocket.

Upp

Mandellikörglass

2 ägg
½ dl strösocker
2 dl standardmjölk
1 msk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
½ dl mandellikör

Vispa upp ägg och socker pösigt och tillsätt mjölken. Sjud blandningen under omrörning tills blandningen har tjocknat. Låt glassblandningen bli rumstempererad. Häll i grädden, vaniljsockret och mandellikören under omrörning. Sätt ihop din glassmaskin enligt beskrivningen. Kontrollera att omröraren roterar när du sätter igång glassmaskinen. Häll i glassblandningen medan omröraren är igång, annars fryser glassen fast i botten. Glassen kan se lite klumpig ut i början men det är ingen fara, den går ihop senare. Glassen är klar efter ca  25-40 minuter eller när glassen är fast och omröraren inte längre roterar. Skeda upp glassen försiktigt utan att repa kylblocket.

Upp

Gräddglass med choklad
 

2 ägg
1 1/4 dl socker
2-2½ dl standardmjölk
1 vaniljstång
2 dl vispgrädde
50 gr blockchoklad (smält)

Dela vaniljstången på längden och dra ur fröna med en sked. Lägg i stången och fröna i mjölken och sjud blandningen ett par minuter. Vispa upp ägg och socker pösigt och tillsätt den varma mjölken under omrörning. Sjud glassblandningen under omrörning tills den börjar tjockna. Låt glassblandningen bli rumstempererad och ta ut vaniljstången. Rör i vispgrädden. Sätt ihop din glassmaskin enligt beskrivningen. Kontrollera att omröraren roterar när du sätter igång glassmaskinen. Häll i glassblandningen medan omröraren är igång, annars fryser glassen fast i botten. Glassen kan se lite klumpig ut i början men det är ingen fara, den går ihop senare. När glassen börjar stelna så droppar du i den smälta chokladen. Glassen är klar efter ca  25-40 minuter eller när glassen är fast och omröraren inte längre roterar. Skeda upp glassen försiktigt utan att repa kylblocket.

Upp

Gräddglass

2 ägg
1 1/4 dl socker
2-2½ dl standardmjölk
2 dl vispgrädde

Vispa upp ägg och socker pösigt och tillsätt mjölken. Sjud blandningen under omrörning tills blandningen har tjocknat. Låt glassblandningen bli rumstempererad. Rör i vispgrädden. Sätt ihop din glassmaskin enligt beskrivningen. Kontrollera att omröraren roterar när du sätter igång glassmaskinen. Häll i glassblandningen medan omröraren är igång, annars fryser glassen fast i botten. Glassen kan se lite klumpig ut i början men det är ingen fara, den går ihop senare. Kör glassblandningen i ca 25-40 minuter eller tills glassen är fast och omröraren inte längre roterar. Skeda upp glassen försiktigt utan att repa kylblocket.

Upp

Äppel och kanelglass

1½ brun farin
1½ msk maizenamjöl
2 tsk mald kanel
2 dl standardmjölk
1½ dl vispgrädde
1 msk citronsaft
1½ dl äppelmos

Blanda farin, maizena, kanel och mjölk i en kastrull. Sjud upp under omrörning. Låt blandningen svalna. Tillsätt grädden, citronsaften och äppelmoset under omrörning.  Sätt ihop din glassmaskin enligt beskrivningen. Kontrollera att omröraren roterar när du sätter igång glassmaskinen. Häll i glassblandningen medan omröraren är igång, annars fryser glassen fast i botten. Glassen kan se lite klumpig ut i början men det är ingen fara, den går ihop senare. Glassen är klar efter ca  25-40 minuter eller när glassen är fast och omröraren inte längre roterar. Skeda upp glassen försiktigt utan att repa kylblocket.

Upp

Bananglass

2 stora bananer
saft av en ½ citron
1 dl socker
1 dl mjölk
1½ dl vispgrädde

Skala och mosa bananerna. Blanda socker, citronsaft och bananmoset och tillsätt mjölken och grädden. Kör allt i en mixer tills det blir en slät smet. Sätt ihop din glassmaskin enligt beskrivningen. Kontrollera att omröraren roterar när du sätter igång glassmaskinen. Häll i glassblandningen medan omröraren är igång, annars fryser glassen fast i botten. Glassen kan se lite klumpig ut i början men det är ingen fara, den går ihop senare. Glassen är klar efter ca  25-40 minuter eller när glassen är fast och omröraren inte längre roterar. Skeda upp glassen försiktigt utan att repa kylblocket.

Upp

Gogoglass

2 msk smör
1½ dl brun farin
½ dl vatten
2 äggulor
2 dl standardmjölk
2 dl vispgrädde

Blanda smöret med sockret och låt koka i ca 1 minut. Häll i vattnet medan du rör och låt koka i ca 5 minuter. Låt blandningen svalna till rumstemperatur. Vispa upp äggulorna och ha sedan i grädden, mjölken och farinsockret under omrörning. Sätt ihop din glassmaskin enligt beskrivningen. Kontrollera att omröraren roterar när du sätter igång glassmaskinen. Häll i glassblandningen medan omröraren är igång, annars fryser glassen fast i botten. Glassen kan se lite klumpig ut i början men det är ingen fara, den går ihop senare. Glassen är klar efter ca  25-40 minuter eller när glassen är fast och omröraren inte längre roterar. Skeda upp glassen försiktigt utan att repa kylblocket.

Upp

Punschglass

2 ägg
½ dl strösocker
2 dl standardmjölk
1 msk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
½ dl punsch

Vispa upp ägg och socker pösigt och tillsätt mjölken. Sjud blandningen under omrörning tills blandningen har tjocknat. Låt glassblandningen bli rumstempererad. Häll i grädden, vaniljsockret och punschen under omrörning. Sätt ihop din glassmaskin enligt beskrivningen. Kontrollera att omröraren roterar när du sätter igång glassmaskinen. Häll i glassblandningen medan omröraren är igång, annars fryser glassen fast i botten. Glassen kan se lite klumpig ut i början men det är ingen fara, den går ihop senare. Glassen är klar efter ca  25-40 minuter eller när glassen är fast och omröraren inte längre roterar. Skeda upp glassen försiktigt utan att repa kylblocket.

Upp

Kokosglass

2 ägg
1 dl socker
2 dl riven kokos
2½ dl standardmjölk
1½ dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
 

Vispa upp ägg och socker pösigt. Blanda mjölken med kokos och koka upp under omrörning. Häll i den varma mjölkblandningen i äggsmeten under vispning och låt den svalna till rumstemperatur. Rör ner grädden och vaniljsockret. Sätt ihop din glassmaskin enligt beskrivningen. Kontrollera att omröraren roterar när du sätter igång glassmaskinen. Häll i glassblandningen medan omröraren är igång, annars fryser glassen fast i botten. Glassen kan se lite klumpig ut i början men det är ingen fara, den går ihop senare. Glassen är klar efter ca  25-40 minuter eller när glassen är fast och omröraren inte längre roterar. Skeda upp glassen försiktigt utan att repa kylblocket.

Upp

Citronglass

2 hela citroner
2½ dl vispgrädde
1½ dl florsocker
1½ dl vitt vin
3 äggvitor

Tvätta och gör ren citronerna noga. Riv citronskalet fint på ett rivjärn. Pressa citronerna. Vispa upp grädden. Blanda ihop citronskal, citronsaft, vitt vin och florsocker tillsammans med grädden. Vispa upp äggvitorna hårt och vänd ner dom i blandningen. Sätt ihop din glassmaskin enligt beskrivningen. Kontrollera att omröraren roterar när du sätter igång glassmaskinen. Häll i glassblandningen medan omröraren är igång, annars fryser glassen fast i botten. Glassen kan se lite klumpig ut i början men det är ingen fara, den går ihop senare. Glassen är klar efter ca  25-40 minuter eller när glassen är fast och omröraren inte längre roterar. Skeda upp glassen försiktigt utan att repa kylblocket.

Upp

Cointreauglass

2 ägg
½ dl strösocker
2 dl standardmjölk
1 msk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
½ dl Cointreau

Vispa upp ägg och socker pösigt och tillsätt mjölken. Sjud blandningen under omrörning tills blandningen har tjocknat. Låt glassblandningen bli rumstempererad. Häll i grädden, vaniljsockret och Cointreau under omrörning. Sätt ihop din glassmaskin enligt beskrivningen. Kontrollera att omröraren roterar när du sätter igång glassmaskinen. Häll i glassblandningen medan omröraren är igång, annars fryser glassen fast i botten. Glassen kan se lite klumpig ut i början men det är ingen fara, den går ihop senare. Glassen är klar efter ca  25-40 minuter eller när glassen är fast och omröraren inte längre roterar. Skeda upp glassen försiktigt utan att repa kylblocket.

Upp

Glass med mintchoklad

3 äggulor
1/4 dl socker
2 dl standardmjölk
ca 150 gr mintchoklad
1½ dl vispgrädde

Vispa upp ägg och socker pösigt. Värm upp mjölken och lägg i chokladen och rör tills den smält. Häll i äggblandningen i chokladmjölken under omrörning. Sjud försiktigt tills blandningen tjocknar. Låt glassblandningen bli rumstempererad. Häll i grädden under omrörning. Sätt ihop din glassmaskin enligt beskrivningen. Kontrollera att omröraren roterar när du sätter igång glassmaskinen. Häll i glassblandningen medan omröraren är igång, annars fryser glassen fast i botten. Glassen kan se lite klumpig ut i början men det är ingen fara, den går ihop senare. Glassen är klar efter ca  25-40 minuter eller när glassen är fast och omröraren inte längre roterar. Skeda upp glassen försiktigt utan att repa kylblocket.

Upp

Glass med hasselnötter


2 äggulor
1 1/4 dl socker
2½ dl standardmjölk
1½ dl vispgrädde
1 dl hasselnötskärnor

Vispa upp ägg och socker pösigt. Häll i mjölken och blanda. Vispa upp grädden. Finhacka nötterna. Häll ägg och mjölkblandningen i grädden och häll i nötterna. Blanda ihop försiktigt. Sätt ihop din glassmaskin enligt beskrivningen. Kontrollera att omröraren roterar när du sätter igång glassmaskinen. Häll i glassblandningen medan omröraren är igång, annars fryser glassen fast i botten. Glassen kan se lite klumpig ut i början men det är ingen fara, den går ihop senare. Glassen är klar efter ca  25-40 minuter eller när glassen är fast och omröraren inte längre roterar. Skeda upp glassen försiktigt utan att repa kylblocket.

Upp

Konjaksglass

2 ägg
½ dl strösocker
2 dl standardmjölk
1 msk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
½ dl konjak

Vispa upp ägg och socker pösigt och tillsätt mjölken. Sjud blandningen under omrörning tills blandningen har tjocknat. Låt glassblandningen bli rumstempererad. Häll i grädden, vaniljsockret och konjaken under omrörning. Sätt ihop din glassmaskin enligt beskrivningen. Kontrollera att omröraren roterar när du sätter igång glassmaskinen. Häll i glassblandningen medan omröraren är igång, annars fryser glassen fast i botten. Glassen kan se lite klumpig ut i början men det är ingen fara, den går ihop senare. Glassen är klar efter ca  25-40 minuter eller när glassen är fast och omröraren inte längre roterar. Skeda upp glassen försiktigt utan att repa kylblocket.

Upp

Mangoglass

350 gr skalad och urkärnad mango
1 1/4 dl socker
½ tsk vaniljsocker
2 dl standardmjölk

Mixa mangon tills det blir en puré. Blanda i socker, vaniljsocker och mjölken och kör i mixer tills det blir slätt. Sätt ihop din glassmaskin enligt beskrivningen. Kontrollera att omröraren roterar när du sätter igång glassmaskinen. Häll i glassblandningen medan omröraren är igång, annars fryser glassen fast i botten. Glassen kan se lite klumpig ut i början men det är ingen fara, den går ihop senare. Glassen är klar efter ca  25-40 minuter eller när glassen är fast och omröraren inte längre roterar. Skeda upp glassen försiktigt utan att repa kylblocket.

Upp

Romglass

2 ägg
½ dl strösocker
2 dl standardmjölk
1 msk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
½ dl rom

Vispa upp ägg och socker pösigt och tillsätt mjölken. Sjud blandningen under omrörning tills blandningen har tjocknat. Låt glassblandningen bli rumstempererad. Häll i grädden, vaniljsockret och rom under omrörning. Sätt ihop din glassmaskin enligt beskrivningen. Kontrollera att omröraren roterar när du sätter igång glassmaskinen. Häll i glassblandningen medan omröraren är igång, annars fryser glassen fast i botten. Glassen kan se lite klumpig ut i början men det är ingen fara, den går ihop senare. Glassen är klar efter ca  25-40 minuter eller när glassen är fast och omröraren inte längre roterar. Skeda upp glassen försiktigt utan att repa kylblocket.