Matrecept

Bakrecept

Julsidor

Övrigt

 


Vill du att ditt företag ska synas här, kontakta oss.


 

Halloween

Fladdermusvingar
Ödlesnor med tortillachips
Grön pasta
Pumpapaj
Håll bålen kallt med en ishand
Blodiga popcorn
Läskiga fingrar med naglar
Rostade pumpakärnor

 

Fladdermusvingar

ca 6 port

1 kg kycklingvingar
1 msk soja
1 dl ananasglace
½ msk salt
Nymalen svartpeppar

Blanda soja, glace, salt och peppar i en skål. Pensla kycklingen med marinaden och låt dom ligga och dra i någon timme. Sätt på ugnen på 175 grader. Lägg upp kycklingen på en plåt och grädda i dom i ca 20 - 25 minuter eller tills dom är genomstekta och har fått en fin yta.

Upp

Ödlesnor med tortillachips

ca 6 port

2 st mogna avokado
½ pressad lime
½ dl gräddfil
Salt
Svartpeppar

Dela avokadon på hälften (långsidan) och plocka bort kärnan. Gröp ur innehållet med en sked. Mosa avokadon med en gaffel. Tillsätt limesaften, gräddfil, salt och peppar. Blanda ihop allt och smaka av. Lägg upp "snoret" i en skål. Ställ skålen på ett fat och lägg tortillachipsen runt om.

Upp

Grön pasta

ca 6 port

Koka pastan enligt anvisningen på paketet men häll i ett par droppar röd eller grön karamellfärg i vattnet.

Upp

Pumpapaj

Deg:
3 dl vetemjöl
100 g flytande margarin
3 msk vatten
Fyllning:
½ kg pumpakött
½ dl vatten
½ tsk salt
½ tsk strösocker
1 3/4 dl brun farin
3 ägg
2 ½ dl standardmjölk
2 ½ dl vispgrädde
½ tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel

Blanda ihop mjöl och margarin. Tillsätt vattnet och blanda ihop till en deg. Låt degen vila i kylskåp i ca 30 minuter. Skär pumpaköttet i bitar och lägg det i en kastrull. Häll på vatten, salt och socker. Koka upp och koka på svag värme i ca 40 minuter eller tills pumpaköttet blivit mjukt. Pressa köttet genom en sikt och låt moset kallna. Blanda ihop pumpamoset med övriga ingredienser så att det blir en slät massa. Tryck ut degen i en pajform och lägg i fyllningen. Grädda pajen i 175 grader i ca 45-50 minuter eller tills pajen inte är kladdig. Servera pajen med vispad grädde eller vaniljsglass.

Upp

Håll bålen kallt med en ishand

Om du vill ha bål till ditt Halloweenparty och vill ha den kall länge så har vi ett tips. Ta en vanlig latexhandske och rengör noga för att få bort talket som finns på handsken. Fyll handsken med vatten och knyt ihop så den inte läcker. Lägg in handsken i frysen och låt den ligga tills den blivigt genomfrusen. Gör din bål. När bålen är färdig och din handske är frusen så tar du och klipper bort latexgummit. Lägg i din frusna hand i bålet och njut av din svala bål. Tips: Testa att färga vattnet till ishansken med lite röd karamellfärg för ett mer effektfullt resultat.

Upp

Blodiga popcorn

Smält smör i en kastrull. Droppa i lite röd karamellfärg i smöret och lägg i dina popcorn. Poppa tills alla popcorn är färdigpoppade.

Upp

Läskiga fingrar med naglar

Prinskorvar
Skållad hel mandel
Olivolja

Ta och skär ett snitt en bit in på korven. Halvera mandeln. Stick in mandeln i vecket och stek korvarna i lite olja tills dom är gyllenbruna. Lägg upp på ett serveringsfat. Nu har du läskiga fingrar med naglar.

Upp

Rostade pumpakärnor

Pumpakärnor
Salt
Chilipulver

Om du har färska pumpakärnor så får du göra ren dom noga i vatten. Har du torkade kärnor så lägg dom i vatten ett tag. Lägg upp kärnorna på hushållspapper för att torka en stund. Sätt på ugnen på 175 grader. Lägg kärnorna på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt och lite chilipulver. Rosta i ugnen i ca 25-30 minuter till kärnorna är helt torra. Låt pumpakärnorna svalna på plåten. Gott som snacks.