Matrecept

Bakrecept

Julsidor

Övrigt

 


Vill du att ditt företag ska synas här, kontakta oss.


.

 

 

 

Köttinformation

 


Nötkött:

Bringa

Färsk eller rimmad. Kokas ihoprullad och nätad.Rimmad, orullad bringa är väldigt gott som smörgåspålägg

 

Bog och högrev

Bogen och högreven sitter på framdelen på en ko. Ganska stort användningsoråde. Tillaga allt från pepparrotskött till rostbiff. Alla benfria styckningsdetaljer är mörade. Har styckningsdetaljerna ben är dom inte mörade och kräver då en längre kok-, stek-eller brässeringstid.

 

Filé

Filén sitter på ryggen och tillagas vanligast helstekt eller i skivor.

 

Ryggbiff

Ryggbiffen sitter längs ryggen som man kan höra av namnet. Den tillagas som helstekt, i bitar eller det vanligaste, i skivor.

 

Entrecôte

Entrecôten sitter uppe på ryggen. Den tillagas vanligast i skivor eller som helstekt. En populär japansk rätt är Sukiyaki där man skivar entrecôten i mycket tunna skivor och kokar i buljong tillsammans med grönsaker, mycket gott.

 

Rostbiff

Rostbiffen sitter på bakre delen. Tillagas vanligast som rostbiff eller som en stek.

 

Innanlår

Innanlåret sitter på bakre delen efter rostbiffen. Tillagas vanligast som stek men också till lövbiff.

 

Fransyska

Fransyskan sitter framför bakbenen. Den tillagas vanligast i bitar till grytor men även hel i ugn.

 

Ytterlår

Ytterlåret sitter på bakre delen och används till grytstek, sjömansbiff, strimlat och i bitar till grytor.

 

Rulle

Rullen sitter på den bakre delen och används oftast rimmad till salta biten och till smörgåspålägg.

Upp

Griskött:

 

Kotlett

Kotletterna sitter på ryggen. Tillagas vanligast stekt skivad med ben. Benfri kotlettrad blir saftig och god när man tillagar den hel i ugnen som stek.

 

Filé

Filén sitter på ryggen och tillagas vanligast helstekt eller i skivor.

 

Skinka

Skinkan sitter bak på grisen. Tillagas som julskinka, vanlig stek, rulader, schnitzlar och grytor.

 

Karré

Karrén sitter framtill på grisen. Tillagas hel som stek eller i skivor som tillagas i stekpanna eller på en grill.

 

Bog

Bogen sitter framtill på grisen. Tillagas både kokt och ugnsstekt. Picnickbog är magert kött och finns att köpa både nätat och onätat.

 

Sidfläsk

Sidfläsket brukar vara färskt eller rimmat och steks vanligen i tunna skivor.

 

Revbensspjäll

Spjällen sitter på sidan och är perfekta att ugnsteka eller grillas hela eller i bitar.

 

Lägg

Läggen sitter både fram och bak, det finns framlägg och baklägg. Tillagas vanligast kokt och serveras med potatismos eller rotmos.

Upp

Kalv:

 

Bog

Bogen sitter framtill. Vanligast att tillaga som dillkött, helt eller i tärningar.

 

Kalvrygg

Kalvryggen sitter på ryggen och tillagas ofta som helstekt, dillkött eller i tärningar till grytor.

 

Kotlettrad

Kotlettraden sitter uppe på ryggen och tillagas ofta helstekt med eller utan ben eller som stekt/grillad i skivor.

 

Innanlår

Innanlåret sitter baktill. Tillagas ofta som helstekt, hel kokt, rulader, schnitzlar eller tärnat eller strimlat till grytor.

 

Filé

Filén sitter på ryggen och tillagas vanligast helstekt eller i skivor.

Upp

Lamm:

 

Lammstek

Lammsteken sitter baktill och tillagas vanligast till en stek.

 

Lammkotletter

Kotletterna sitter uppe på ryggen. Tillagas ofta helstekt i ugn men också i skivor stekt eller grillad.

 

Lammfilé

Filén sitter på ryggen och tillagas vanligast helstekt eller i skivor.

 

Lammbog

Lammbogen sitter framtill på lammet och tillagas ofta till dillkött eller grytor.

 

Lammbringa

Bringan sitter bakom frambenen och tillagas ofta till dillkött eller till grytor. Urbenad lammbringa är f ö delikat som rulad med fyllning.

 

Lammrygg

Lammryggen sitter på ryggen och tillagas ofta till helstekt, dillkött eller till grytor.