Matrecept

Bakrecept

Julsidor

Övrigt

 


Vill du att ditt företag ska synas här, kontakta oss.


 

 

Kryddsmör

Rödvinssmör
Rödlökssmör
Chili och ingefärssmör
Ört och vitlökssmör
Gräslökssmör
Currysmör
Kaprissmör
Senapssmör
Tomatsmör

Dragonsmör
Pepparrotssmör
Vitlökssmör
Paprikasmör
Örtsmör
Kaviarsmör
Dillsmör
Citronsmör
Persiljesmör
Ansjovissmör

 


Rödvinssmör

350 g smör eller margarin
3 st charlottenlökar
4 dl rött vin
1 dl finhackad färsk bladpersilja
Salt
Peppar

Skala och finhacka löken. Fräs löken i lite smör tills den blir mjuk och glansig. Häll i vinet och koka tills ca ½ dl återstår. Rör smöret så det blir mjukt och blanda i den kalla lökröran och persiljan. Smaka av med salt och peppar. Blanda väl och lägg upp smöret på smörpapper. Rulla ihop till en rulle och ställ in i kylen. Skär i skivor och lägg upp dem omedelbart före servering.

Upp

Rödlökssmör

200 g smör eller margarin
1  röd lök
½ dl färsk persilja
½ pressad citron
Salt
Peppar

Skala rödlöken och dela den i klyftor. Kör löken och persiljan i en mixer. Rör det rumsvarma smöret eller margarinet till en smidig konsistens och tillsätt smaktillsatsen. Blanda väl och lägg upp smöret på smörpapper. Rulla ihop till en rulle och ställ in i kylen. Skär i skivor och lägg upp dem omedelbart före servering.

Upp

Chili och ingefärssmör

100 g smör eller margarin
1 msk färsk riven ingefära
1 msk hackad färsk salladslök
1 liten färsk röd chili
Salt

Rör det rumsvarma smöret eller margarinet till en smidig konsistens och tillsätt smaktillsatsen. Blanda väl och lägg upp smöret på smörpapper. Rulla ihop till en rulle och ställ in i kylen. Skär i skivor och lägg upp dem omedelbart före servering.

Upp

Ört och vitlökssmör

125 g smör eller margarin
2 - 3 krossade vitlöksklyftor
3 msk blandade finhackade färska örter (t ex dragon, persilja, timjan, oregano, rosmarin)
1 tsk citronsaft
lite salt

Rör det rumsvarma smöret eller margarinet till en smidig konsistens och tillsätt smaktillsatsen. Blanda väl och lägg upp smöret på smörpapper. Rulla ihop till en rulle och ställ in i kylen. Skär i skivor och lägg upp dem omedelbart före servering.

Upp

Gräslökssmör

100 g smör eller margarin
½ knippe färsk finhackad gräslök
Salt
Peppar

Rör det rumsvarma smöret eller margarinet till en smidig konsistens och tillsätt smaktillsatsen. Krydda efter smak. Blanda väl och lägg upp smöret på smörpapper. Rulla ihop till en rulle och ställ in i kylen. Skär i skivor och lägg upp dem omedelbart före servering.

Upp

Currysmör

125 g smör eller margarin
1 gul lök
2 tsk curry
4 msk chutney
½ tsk vitpeppar

Skala och hacka löken fint. Fräs löken i lite smör tills den blir glansig och mjuk. Låt löken svalna. Rör det rumsvarma smöret eller margarinet till en smidig konsistens och tillsätt övriga ingredienser. Blanda väl och lägg upp smöret på smörpapper. Rulla ihop till en rulle och ställ in i kylen. Skär i skivor och lägg upp dem omedelbart före servering.

Upp

Kaprissmör

100 g smör eller margarin
1 msk finhackad kapris
1 tsk citronsaft

Rör det rumsvarma smöret eller margarinet till en smidig konsistens och tillsätt smaktillsatsen. Blanda väl och lägg upp smöret på smörpapper. Rulla ihop till en rulle och ställ in i kylen. Skär i skivor och lägg upp dem omedelbart före servering.

Upp

Senapssmör

100 g smör eller margarin
1 msk senap (gärna Dijon för kraftigare smak)
1 tsk hackad färsk dragon

Rör det rumsvarma smöret eller margarinet till en smidig konsistens och tillsätt smaktillsatsen. Blanda väl och lägg upp smöret på smörpapper. Rulla ihop till en rulle och ställ in i kylen. Skär i skivor och lägg upp dem omedelbart före servering.

Upp

Tomatsmör

100 g smör eller margarin
2 msk tomatpuré
1 tsk hackad färsk dragon
Några droppar citronsaft

Rör det rumsvarma smöret eller margarinet till en smidig konsistens och tillsätt smaktillsatsen. Blanda väl och lägg upp smöret på smörpapper. Rulla ihop till en rulle och ställ in i kylen. Skär i skivor och lägg upp dem omedelbart före servering.

Upp

Dragonsmör

125 g smör eller margarin
3 - 3 1/2 msk hackad dragon
lite salt

Rör det rumsvarma smöret eller margarinet till en smidig konsistens och tillsätt smaktillsatsen. Blanda väl och lägg upp smöret på smörpapper. Rulla ihop till en rulle och ställ in i kylen. Skär i skivor och lägg upp dem omedelbart före servering.

Upp

Pepparrotssmör

100 g smör eller margarin
1 msk fint riven pepparrot
lite salt

Rör det rumsvarma smöret eller margarinet till en smidig konsistens och tillsätt smaktillsatsen. Blanda väl och lägg upp smöret på smörpapper. Rulla ihop till en rulle och ställ in i kylen. Skär i skivor och lägg upp dem omedelbart före servering.

Upp

  Vitlökssmör

100 g smör eller margarin
2 - 3 krossade vitlöksklyftor
1 tsk citronsaft
lite salt

Rör det rumsvarma smöret eller margarinet till en smidig konsistens och tillsätt smaktillsatsen. Blanda väl och lägg upp smöret på smörpapper. Rulla ihop till en rulle och ställ in i kylen. Skär i skivor och lägg upp dem omedelbart före servering.

Upp

Paprikasmör

100 g smör eller margarin
2 - 3 tsk paprikapulver
ev små små paprika bitar
1 tsk citronsaft
lite salt

Rör det rumsvarma smöret eller margarinet till en smidig konsistens och tillsätt smaktillsatsen. Blanda väl och lägg upp smöret på smörpapper. Rulla ihop till en rulle och ställ in i kylen. Skär i skivor och lägg upp dem omedelbart före servering.

Upp

Örtsmör

100 g smör eller margarin
2 tsk dragon
2 msk finhackad persilja
2 tsk basilika
1/2 tsk torr vermouth

Rör det rumsvarma smöret eller margarinet till en smidig konsistens och tillsätt smaktillsatsen. Blanda väl och lägg upp smöret på smörpapper. Rulla ihop till en rulle och ställ in i kylen. Skär i skivor och lägg upp dem omedelbart före servering.

Upp

Kaviarsmör

100 g smör eller margarin
1 msk orökt kaviar

Rör det rumsvarma smöret eller margarinet till en smidig konsistens och tillsätt smaktillsatsen. Blanda väl och lägg upp smöret på smörpapper. Rulla ihop till en rulle och ställ in i kylen. Skär i skivor och lägg upp dem omedelbart före servering.

Upp

Dillsmör

100g smör eller margarin
2 msk finhackad dill
2 tsk citronsaft
salt och peppar

Rör det rumsvarma smöret eller margarinet till en smidig konsistens och tillsätt smaktillsatsen. Blanda väl och lägg upp smöret på smörpapper. Rulla ihop till en rulle och ställ in i kylen. Skär i skivor och lägg upp dem omedelbart före servering.

Upp

Citronsmör

100 g smör eller margarin
2 - 3 msk citronsaft
1 tsk salt
lite peppar

Rör det rumsvarma smöret eller margarinet till en smidig konsistens och tillsätt smaktillsatsen. Blanda väl och lägg upp smöret på smörpapper. Rulla ihop till en rulle och ställ in i kylen. Skär i skivor och lägg upp dem omedelbart före servering.

Upp

Persiljesmör

100 g smör eller margarin
2 msk hackad persilja
2 tsk citronsaft
1/2 tsk worcestershiresås
salt och peppar

Rör det rumsvarma smöret eller margarinet till en smidig konsistens och tillsätt smaktillsatsen. Blanda väl och lägg upp smöret på smörpapper. Rulla ihop till en rulle och ställ in i kylen. Skär i skivor och lägg upp dem omedelbart före servering.

Upp

Ansjovissmör

100 g smör eller margarin
1 - 1 1/2 msk finhackad rensad ansjovis

Rör det rumsvarma smöret eller margarinet till en smidig konsistens och tillsätt smaktillsatsen. Blanda väl och lägg upp smöret på smörpapper. Rulla ihop till en rulle och ställ in i kylen. Skär i skivor och lägg upp dem omedelbart före servering.